Verificare şi reglare direcţie în Braşov

Pentru că auzeam scârţâit de roţi mult prea des şi repede în viraje abordate moderat (deşi nevastă-mea ar fi de altă părere la partea asta) m-am hotărât să fac un test şi eventual o reglare a direcţiei. N-am mai facut niciodată operaţiunea asta de când am maşina şi am zis că n-ar strica.

Primul număr de telefon pe care l-am găsit în agendă a fost de la un tip de la Kampur Service, dealer şi service autorizat Honda. Am sunat, era liber, m-am dus. După o tură cu maşina în care am aflat că volanul stătea uşor strâmb spre stânga şi că nu am jocuri sau alte “bătăi” am plecat mai departe pentru că “la noi e scump… vreo două milioane minim pentru reglat verificat direcţia” cu justificarea “nu vezi ce scrie pe service?” (scria HONDA).

Mai departe m-am oprit la primul service întâlnit în cale: DELCAR, dealer Skoda. Intru, sunt trimis la “consilierii service”, care consilieri erau toţi plecaţi. Dupa vreo 10 minute am plecat şi eu pentru că niciunul din cele trei birouri libere nu s-a ocupat între timp.

Ies de la Delcar, obligatoriu dreapta, drumul mă duce spre TESS, dealer VW. Intru, majoritatea era în pauză de masă. La unul din cele două birouri la care mai era cineva mi se spune că trebuie să merg la colega de la programări care e în pauză. Aflu totuşi că operaţiunea durează cam două ore şi considerând un tarif de vreo 100 şi ceva de lei pe oră, plus TVA. Mă minunez de aşa tarif şi plec.

Next stop, service DACIA. Intru şi aici. Destul de rapid ajung la recepţie service unde un băiat amabil îmi explică exact ce şi cum se procedează, ca tariful final va fi undeva în jur de 100 – 150 RON pentru că trebuie făcută şi o constatare a jocurilor care e vreo 40 RON. Doar că momentan nu mă poate prelua nimeni şi pot încerca peste vreo două ore. Cum nu aveam prea mult timp la dispoziţie, plec şi de aici.

Ajung la birou şi caut pe google.ro: “reglare directia brasov”. Primele rezultate mă fac să ajung pe pagina Gima Service, un site corect, ok, din care am reţinut că pot face teste şi reglaje direcţie şi numărul de telefon la care se pot face programări. Sun, aflu că operaţiunea costă 80 RON şi mă programez a doua zi.

Astăzi am fost la service, e undeva vizavi de Autogara 3 (sau 2?) dupa benzinăria de pe Hărmanului, la primul semafor dreapta. Am întârziat vreo 15 minute şi am intrat imediat pe rampă. Sorin, un tip amabil şi de treabă a făcut verificarea, mi-a explicat foarte pe înţeles că sunt trei unghiuri care se verifică: de fugă, de cădere şi de convergenţă, că maşinile mai noi (sau cel putţin unele) nu au reglaje decât pentru unul sau maxim două din acestea, cum influenţează fiecare dintre ele mersul maşinii, care sunt valorile tolerate, cât înseamnă o diferenţă de un grad în mm, etc. Foarte de treabă şi foarte capabil în ce făcea. Cel puţin aşa cred! Maşina stătea destul de bine (chiar am fost felicitat pentru starea în care e dpdv al direcţiei după 160.000 km pe bord şi fără reglaj în ultimii patru ani cel puţin), ce era de reglat s-a reglat şi am plecat mulţumit. Rămâne de văzut dacă mai scârţâie în viraje.

I-am mulţumit omului şi i-am spus că o să-l recomand. Aşa că, dacă aveţi nevoie de verificare şi testare direcţie la maşină, mergeţi cu încredere la Gima Service din Braşov.

Ți-a folosit acest articol?

Click pe o stea pentru a vota!

Evaluarea medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum. Fii primul care votează!