Adrian Ciocălău

Cum determini traficul unui site

Dacă eşti curios ce trafic are un anumit site, atunci ai la dispoziţie mai multe metode: una foarte exactă (dacă ai noroc) şi una aproximativă.

Cum determini traficul unui site

Metoda foarte exactă de a afla câţi vizitatori are un site este ca acesta să folosească un contor de trafic (gen trafic.ro) şi informaţia furnizată de acesta să fie publică. Contoarele de trafic se plasează de obicei în partea de jos a site-ului, aşa că faci scroll până jos de tot şi dacă vezi un dreptunghi pe care scrie trafic.ro sau orice altceva sugestiv (ex. visitors, counter, stats, etc) faci click pe el. Eşti direcţionat pe pagina contorului şi acolo ai de obicei la dispoziţie informaţii destul de detaliate despre numărul de vizitatori unici, numărul de accesări, vizite, pagini, bounce-rate, etc.

Dacă nu eşti aşa de norocos încât să dai peste un contor de trafic public, atunci poţi măcar să-ţi faci măcar o idee despre cât de vizitat este acesta. Ai la dispoziţie mai multe metode şi în general recomand să foloseşti comparaţia cu un site la care poţi aplica metoda de mai sus (cu contor de trafic public).

Aşadar, accesezi www.alexa.com şi alegi din meniul de sus rubrica “Site info”. Tastezi în căsuţa care apare numele site-ului (recomand fără www) şi apoi click pe butonul galben “Search”. Pe pagina următoare vei vedea următoarele informaţii: “Site Information for website.com” şi un buton galben “Get Details”. Dedesubt vei vedea şi poziţia acestui site în “Alexa traffic rank”, “Trafic Rank in [RO]” * şi “Sites Linking in”. Reţine numerele de la rank-uri (global şi local) şi fă click pe buton.

Ajungi în pagina cu detalii despre traficul site-ului şi implicit vezi un grafic cu evoluţia traficului din ultima lună (sau ultimele 3 luni). Mai jos sub grafic ai la dispoziţie patru căsuţe în care să introduci alte site-uri cu care vrei să compari. Alege un site cu contor de trafic public, despre care crezi că are un trafic aproximativ similar) şi fă click pe butonul “Compare”. Pe grafic vei vedea acum reprezentat comparativ traficul celor două site-uri. Dacă diferenţa este prea mare, alege un alt site până te apropii cu liniile din grafic. Acum ai o idee despre câţi vizitatori are un site chiar dacă acesta nu face publice statisticile. Cel puţin aproximativ. Succes!

* indicativul ţării la care este încadrat site-ul

VN:F [1.9.22_1171]
Ți-a plăcut această postare? Dă-i un vot!
te rog să aștepți...
Rating: 4.6/5 (11 votes cast)