Sfat: la ce să fim atenți când cumpărăm anvelope online

You may also like...

9 Responses

 1. Ariel says:

  eu am investit mult timp în a alege anvelopele, rezultatul fiind aici. Poate te ajută pe viitor.

  http://www.crossfire.ro/2012/10/ghid-alegere-corecta-anvelope-iarna-cauciucuri/

 2. Gabriel says:

  Buna ziua,

  Imi permit sa intervin, fiind putin in domeniu anvelopelor, pentru a face cateva precizari la articolul de mai sus. Astfel, o anvelopa depozitata corect poate fi montata pe masina pana la 5 ani vechime si cu aceleasi calitati de anvelopa noua. Este recomandarea tuturor marilor producatorilor de anvelope premium, Continental, Michelin, Dunlop, GoodYear, Bridgestone etc. Si aceste informatii sunt disponibile in mai multe limbi pe mai multe siteuri inclusiv straine. Iar durata de viata (utilizare) a unei anvelope este cam de 10 ani. Si fac doar o mica paranteza pentru a confirma cele de mai sus precizand ca noi la http://www.anveloshop.ro (fara a ne face reclama…) oferim o garantie producator de 3 ani de la data facturarii si avem anvelope la vanzare incepand cu DOT 2010; binenteles ca stocul nostru este in special cu DOT urile 2012 si 2013 dar avem incredere si ne asumam garantia de 3 ani si la aceste eventuale DOT uri sub 2012. Tari cu reglementari mai stricte precum Franta comercializeaza fara nici un fel de problema DOT uri pana in 5 ani si nu sunt nici un fel de probleme cu aceste anvelope. Repet, nu doresc sa ne facem reclama la AnveloSHOP (suntem deja suficienti de cunoscuti cu anvelope online) dar poate ca “grija” DOT ului foarte recent este putin exagerata in Romania avand in vedere, totusi, recomandarile si angajamentele de garantie a fabricantilor de anvelope.
  Va multumesc.

 3. Ion says:

  Pot confirma si eu problema cu cauciucurile Dunlop SPSport01 . Am comandat in 2010 de la depozituldeanvelope 4 cauciucuri de vara.
  Cand au sosit am avut neplacuta surpriza de a constata ca erau fabricate in Thailanda in loc de Germania si am fost nevoit sa le iau deoarece eram foarte presat de timp si platisem si avans.
  De asemeni puteau ingrozitor de parca fusesera tinute langa soareci morti. Erau fabricate in 2006 sau 2007 si m-au tinut fix 2 ani.
  Cine e devina? Clientul nu?

 4. laur says:

  Tocmai ce am achizitionat 2 anvelope de pe un site. Reprezentantul firmei mi-a dat asigurari ca DOT-ul este 2014, insa pe anvelopa am DOT C09P YA7A. Cel nou, cu 4 cifre la final este clasic, insa la cel inscris pe anvelopa nu gasesc nicaieri modul de citire. Ma puteti ajuta?

 5. Adrian says:

  Ce marca / model sunt anvelopele?

 6. laur says:

  Kumho, insa am gasit informatiile pe spatele anvelopei (partea interioara). Pe exterior erau notate doar cele 2 grupe iar pe interior am gasit-o si pe a treia.

 7. Adrian says:

  Da, trebuie sa fie si codul de 4 cifre cu saptamana / anul fabricatiei. Codul pe care l-ai postat tu se refera la fabrica in care au fost produse si alte chestii. Poti vedea aici detalii – http://www.kumhousa.com/owners/tire/register

 1. 21/10/2014

  […] de fabricație îl verificați folosind DOT-ul de pe anvelope iar profilul folosind un aparat electronic de măsură dacă aveți așa ceva sau folosindu-vă de […]

 2. 14/08/2015

  […] aceea, au o durata de viata buna. Normal, durata de viata a unor anvelope online cumparate la mana a doua depinde si de cat de mult timp au fost folosite inainte de a fi […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *