Adrian Ciocălău

Tipărește-ți singur semnele și indicatoarele obligatorii (SSM)

Dacă ești administratorul unei firme, ai fost, sau dacă nu, vei fi vizitat la un moment dat de inspectorii de la ITM.

Bunăoară, chiar zilele astea au loc controale ITM în Brașov, controale care au ca scop verificarea securității în muncă (SSM = Sănătatea și Securitatea în Muncă). Ar fi bine să ai un contract cu o firmă care se ocupă de chestiunea asta, pentru că sunt o tonă de hârtii și de tâmpenii pe care trebuie să le ai în regulă. Apropo, dacă aveți nevoie de medicina muncii în Brașov, vă recomand Medical Prevent 😉

Pe lângă asta, în sediul în care îți desfășori activitatea trebuie să existe anumite semne și indicatoare obligatorii necesare în caz de urgență: fiecare priză trebuie să fie etichetată cu 220V (da, știu!!!), trebuie să ai indicatoare EXIT către ieșirile de urgență – probabil una singură, ușa de intrare) și plan de evacuare în caz de incendiu.

Și dacă te duci prin magazine gen Bricostore, Praktiker, Hornbach, etc. o să vezi că toate prostiile astea de etichete și indicatoare costă o grămadă de bani și zău că nu merită! De exemplu, un set de 10 etichete cu 220V costă vreo 15 lei sau mai bine și în plus sunt mai mari ca priza! Un semn EXIT pe hârtie autocolantă costă vreo 5-6 lei, etc.

Așa că, dacă vrei să te miști repede și să economisești ceva bani, descarci fișierele PDF pe care eu – băiat fain – le-am făcut și ți le ofer moca, te duci cu ele la cel mai apropiat centru de copiat și le tipărești pe hârtie autocolantă. Le decupezi, cu foarfecele sau cu cutter-ul și le lipești.

Pe mine de exemplu, în Brașov, m-au costat toate semnele de care am avut nevoie 7 lei. M-am dus la EURO PAPER, pe Calea București, cu un memory stick în buzunar și în 5 minute le aveam tipărite. Un A4 autocolant tipărit color costă 1 leu!

Pentru a descărca fișierele cu semne și indicatoare, click pe fiecare în parte

Baftă cu ITM-ul și amenzi cât mai mici sau deloc!

Și dacă ți-am fost de ajutor și vrei să-i ajuți și tu pe alții, da-i un share pe Facebook!

VN:F [1.9.22_1171]
Ți-a plăcut această postare? Dă-i un vot!
te rog să aștepți...
Rating: 4.7/5 (49 votes cast)