10 motive pentru care NU îl voi vota pe Victor Ponta

Am intrat de curiozitate pe site-urile mai multor candidați la președinție, iar pe site-ul candidatului Victor Ponta mi-a atras atenția un buton mare cu titlul „10 motive să îl votezi pe Victor Ponta”. Și tot din curiozitate, am „dat click”. Și am citit cu mare atenție. Iată cele 10 motive pentru care candidatul Victor Ponta vrea să-l votez și argumentele mele pentru care nu o voi face:

victor-ponta

Motivul 1

Îl votez pe Victor Ponta pentru că nu are nicio legătură cu trecutul comunist! Avea doar 17 ani la Revoluție și nu face politică după vechile tipare, ale comuniștilor.

În cazul domnului Victor Ponta nici nu a fost nevoie să trăiască „trecutul comunist” pentru a-și însuși gândirea și ideologia specifică. De ce? Pentru că are alături cei mai buni profesori și mentori! Atât în partid cât și în familie. Ion Iliescu, membru al Comitetului Central al PCR din 1965. Mentorul său Adrian Năstase, crescut și educat de mic copil în Primăverii, cartierul elitei comuniste, căsătorit de două ori: în trecut cu fiica unui fost ministru de externe și activist comunist de vază,  actualmente cu Dana, fiica unui fost ministru și vicepremier al României Socialiste. Păi despre ce vorbim noi aici? Chiar ăsta trebuia să fie primul motiv??

Cine se aseamănă, se-adună, v-am mai zis asta! Iar partid cu rădăcini mai adânci în comunism decât PSD-ul, mai rar. Așa că, ciocu’ mic și joc de glezne… Motivul 1, busted!

Motivul 2

Îl votez pe Victor Ponta pentru că s-a ținut de cuvânt! A reîntregit salariile și a mărit pensiile, a făcut 200.000 de locuri de muncă, a redeschis spitale, a crescut salariul minim, a scăzut CAS, a promovat programe pentru tineri: Prima Mașină, Prima Casă, stimularea angajării tinerilor, susținerea tinerilor întreprinzători etc.

Din ‘89 și până azi, n-a fost campanie electorală în care partidele aflate la guvernare să nu împartă în stânga și în dreapta (da’ mai mult în stânga!) așa numitele „pomeni electorale”. FMI-ul, Banca Mondială și alte instituții internaționale publică între timp rapoarte prin care avertizează România despre starea economiei, chiar și INS-ul asupra căruia Ponta poate exercita anumite presiuni nu e prea optimist. Puterea de cumpărare se duce vertiginos la vale, iar tinerii pentru care  Ponta promovează „programe” sunt conștienți că statul român nu va putea să le plătească vreodată o pensie decentă, asta dacă vor reuși să supraviețuiască decent prezentului. Toți specialiștii și analiștii economici susțin că „Prima Casă” a fost un eșec fundamental. Mai mult, programul a frânat și mai mult construcția de apartamente noi ducând la lipsa de locuri de muncă și concedieri în acest sector, pentru că un apartament vechi vândut nu finanțează nicio slujbă. Ca să fie foarte clar: mai înainte de a fi un program de stimulare economică, „Prima Casă”  a fost și rămâne un program electoral.

Motivul 3

Îl votez pe Victor Ponta pentru că este un om tânăr, care reprezintă generația mea, cu foarte multă putere de muncă. A fost cel mai tânăr premier din Europa la momentul desemnării și poate fi cel mai tânăr președinte.

Nici nu cred că trebuie să mă obosesc să demontez acest motiv, al „tinereții” aducătoare de „putere de muncă”. Iar Victor Ponta nu candidează la un loc în „Guinness Book” ci la funcția de Președinte al României. Și ne-a dovedit de nenumărate ori că, cel puțin în cazul domniei sale, tinerețea nu a reprezentat nicicând o virtute. Dimpotrivă. Iar Victor Ponta nu reprezintă generația mea!

Motivul 4

Îl votez pe Victor Ponta pentru că a ajutat și va sprijini în continuare clasa de mijloc, prin creșterea economică – a stimulat agricultorii, a ajutat industria IT, energia, micii întreprinzători, beneficiarii de fonduri europene, a crescut salariul mediu.

Domnule Victor Ponta, în România clasa de mijloc nu prea există. În România există bogați – ca cei printre care vă învârtiți – și săraci. Restul, reprezintă o „cantitate neglijabilă”. Există chiar studii în acest sens care spun că puținii români din așa numita „clasă de mijloc” consideră că trebuie să plece din țară (vezi erata din subsol) ca să reușească în viață (Studiul „Finding the middle class” – SMARK Research).

Industria IT din România e dominată de firme de casă ale politicienilor cum sunt SIVECO, ASESOFT, OMNILOGIC și altele. Sebastian Ghiță, marele IT-st de la ASESOFT și deputat PSD, îi tipărește afișele electorale lui Victor Ponta, OMNILOGIC este condusă de un apropiat al lui Adrian Năstase, Gabriel Marin, etc. Legăturile sunt strânse, cumetriile făcute și România pierde milioane de euro pe soft-uri inutile și „ePortaluri” invizibile.

Corupția și traficul de influentă din acest sector a ajuns să murdărească și giganți ca Microsoft, vezi recentul scandal în care sunt implicați mai mulți foști miniștri PSD și chiar Victor Ponta. Dosarul se tergiversează prin Parlamentul în care partidul candidatului Ponta are majoritatea și probabil va fi îngropat dacă acesta reușește să ajunga Președinte. Deja se fac „eforturi” în acest sens.

Firmele IT care nu au susținere politică nu lucrează pentru Statul Român, Domnule Ponta, pentru că nu au nicio șansă. Dacă sectorul IT se dezvoltă este pentru că mai există încă tineri talentați și deștepți pentru care companiile din vest se luptă să-i aducă în echipele lor de dezvoltare și analiză și care lucrează doar pentru clienți din afara României.

Motivul 5

Îl votez pe Victor Ponta pentru că se știe absolut tot despre el: nu are un trecut ascuns, nu are secrete, dosare sau averi suspecte. Nu a colaborat cu Securitatea și cu fostele regimuri. Este un politician nou, cu o gândire modernă.

Ha, ha, ha! Asta-i chiar bună, dar trebuie să o ștergeți cât mai repede de pe site, Domnule Ponta! Tocmai s-a aflat că ați fost ofițer acoperit SIE între 1997 și 2001, în perioada în care erați și procuror, lucru pe care l-ați ascuns deși ați fost întrebat de mai multe ori despre subiect. Despre avere, ce să mai spun… Ați acumulat ceva din munca cinstită de bugetar de până acum: apartamente, case de vacanță, mașini de lux, conturi grase la bancă, etc. Și astea sunt doar alea declarate, ca să nu mai vorbim de offshore-uri prin care se pierd multe urme… Nimic suspect, de altfel! Nu ține nici motivul 5, Domnule Ponta. Fără supărare!

Motivul 6

Îl votez pe Victor Ponta pentru că este tată de familie, creștin, atașat și mândru de tradițiile românești. A fost alături de români la marile sărbători naţionale şi religioase, a înţeles că este foarte important să fim europeni, dar păstrându-ne specificul şi tradițiile.

Domnule Ponta, pentru un „politician nou cu o gândire modernă” (vezi motivul 5) aveți un orizont cam îngust, fără supărare! Faptul că participați la marile sărbători naționale și religioase ar trebui să mă determine pe mine să vă votez? Și eu mergeam cu plugușorul când eram mic, dar după ce am mai crescut, m-am lăsat de „tradiția” asta. Mai merg să mănânc câte un mic pe la diverse chermeze sătești, dar nu cred că asta mă face prezidențiabil și popular. Să înțeleg că a „fi european” contravine carevasăzică cu a ne păstra tradițiile? Cum ați ajuns la concluzia asta?

Mă mir că nu v-ați dus și să cumpărați salam Victoria de la alimentara din sat, că sigur păreați mai popular.

Faptul că v-a binecuvântat Dumnezeu cu copii vă face „superior” în vreun fel celui care nu a avut această binecuvântare sau care a consimțit să nu o aibă?

Deveniți ridicol deja și nu consider că trebuie să insist absolut deloc pe acest subiect pentru că deja mă simt prost că am ajuns să discut pe seama lui.

Motivul 7

Îl votez pe Victor Ponta pentru că este singurul capabil să elibereze România de regimul Băsescu și pentru că este singurul care a rămas în acest front împotriva lui Traian Băsescu de la început! Îl votez pe Ponta pentru că va duce schimbarea până la capăt.

Penibil. Absolut penibil.  Traian Băsescu oricum pleacă și oricât ar fi el de influent (deși nici asta nu cred că mai e valabilă), Lenuța tot nu o să câștige alegerile. Iar„schimbarea” se tot face din ‘89 încoace. Toți, fără nicio excepție, au promis „schimbarea”. Și s-au ținut de cuvânt: au schimbat prefecții, miniștri, șefii de structuri, directorii de școli, etc. Aparatul administrativ bugetar din România e politizat până în măduva oaselor și de fiecare dată cei aflați la putere au început „schimbarea” plantând oameni incapabili în funcții de conducere. Pe post de marionete. Cam așa cum sunteți dumneavoastră în PSD.

Motivul 8

Îl votez pe Victor Ponta pentru că este un lider Occidental, care a întărit parteneriatul cu SUA, NATO și UE și care a ajutat Moldova în integrarea europeană, în ciuda criticilor Rusiei. Îl votez pentru că vrea stoparea dependenței de gazele rusești și pentru că lucrează pentru o Românie puternică și apropiată de Vest.

Aoleu… toți occidentalii te au la inimă de nu se poate… România e în NATO de ani buni Domnule Ponta și chiar dacă ai vrea matale, acest lucru nu se va schimba. Pentru „că Rusia”, pentru că multe altele. E de-a dreptul penibil să folosești „apropierea de Vest” ca un motiv pentru care eu să te votez. Direcția s-a trasat de mult și nu cred că ați avut vreun aport la asta. Iar în ceea ce privește mama Rusie, cred că tocmai dumneata, domnule Ponta, te-ai aplecat smerit în fața Lukoil, nu cumva să se supere tovarășul Putin că îndrăznești să-i dai pe mâna justiției pentru evaziune de 112 milioane de euro. În vreme ce rușii ne dau ultimatimuri, cu specificul tupeu fantastic, dumneata intri în fibrilații și te rățoiești la procurorii României, foștii dumitale colegi.

Motivul 9

Îl votez pe Victor Ponta pentru că este apropiat și de cei în vârstă, nu numai de noile generații. A combinat creșterea economică și protecția socială, făcând dreptate pentru cei care prea mult timp au fost ignorați. Îl votez pe Ponta pentru că este singurul care îi apără pe pensionari și pe cei în nevoie.

Din mesajul ăsta eu n-am înțeles absolut nimic. Nu cadourile o dată la patru ani, o șapcă roșie sau o geacă cu trandafiri reprezintă „apropierea” de pensionari. Nici măcar o creștere a pensiei cu câteva procente înainte de alegeri nu înseamnă grijă față de aceștia. Poate doar inconștiență și o filosofie gen „după mine potopul”.

Eliminarea corupției, deblocarea economiei, încurajarea antreprenorilor, sprijinirea mediului de afaceri, astea reprezintă măsuri care sprijină cu adevărat pensionarii. Pentru că oamenii care muncesc plătesc pensiile bătrânilor, nu Guvernul, nu Președintele. Continuați să loviți în mediul de afaceri prin accize la carburant, taxe pe stâlp și alte aberații și fiți sigur că loviți și în pensionarii de care vă declarați atât de preocupat. Mare păcat că aceștia au fost și sunt în continuare masă de manevră în alegeri. E posibil totuși să vă surprindă chiar și aceștia Domnule Ponta.

Motivul 10

Îl votez pe Victor Ponta pentru că reprezintă un alt model de președinte, total diferit de Traian Băsescu! Va pune capăt scandalului și certurilor din ultimii 10 ani și va aduce o echipă unită, care va trage în aceeași direcție.

Au rămas oamenii de campanie de la PSD în pană de idei chiar într-atât încât o scoateți iar pe asta cu Băsescu? Despre ce armonie vorbim aici? Aceea din vremea regimului Năstase când libertatea de expresie devenise risc profesional pentru ziariști și toți ceilalți care îndrăzneau să ridice vocea sau să ia atitudine împotriva puterii? Cred și eu că vă doreți „armonie în familie”. Noi nu ne dorim o astfel de armonie. Sunt de acord că Băsescu trebuie sa se mute de la Cotroceni la Jilava, dar nu despre asta vorbim aici!

Dacă până azi nu puteam să spun cu mâna pe inimă că am suficiente argumente pentru care nu vă voi vota pe 15 noiembrie, vă mulțumesc Domnule Ponta pentru că mi le-ați dat!

 

Fără niciun pic de stimă, un alegător.

 

Sursa foto: adevarul.ro

Erată: * „Pentru clasa mijlocie este important sa calatoreasca ca sa descopere lumea, acesta fiind unul dintre cele mai dorite lucruri in viata. In acelasi timp ei sunt cei care nu considera ca trebuie sa plece din tara ca sa reuseasca in viata;” – mulțumesc celui care mi-a atras atenția asupra acestei greșeli printr-un comentariu. Înțeleg deci că această „minoritate” încă mai crede că poate trăi decent în România. Restul… au plecat deja. Nu-mi schimbă ideea și nici starea de fapt privind „clasa de mijoloc” din România, dar e „fair-play” să corectez.

Ți-a folosit acest articol?

Click pe o stea pentru a vota!

Evaluarea medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum. Fii primul care votează!