Adrian Ciocălău

Ponturi pentru a face mai ușor „curățenie” în contul de Gmail

De obicei la început de an încercăm să ne organizăm cât putem de bine pentru un start cât mai „în forță”. Asta înseamnă curățenie pe birou, prin sertare, prin acte, prin fișierele de pe calculator și prin conturile de email.

Dacă folosești Gmail și te-ai obișnuit cu spațiul de stocare aproape nelimitat (15 GB ar trebui să fie suficient), ai putea avea totuși surpriza ca, în timp, să te apropii totuși de limită. Eu de exemplu, am deja 85% din spațiiul de stocare plin.

Primul lucru pe care ar trebui să-l faci ar fi ștergerea email-urilor care au fișiere atașate. Un email fără „attachment” aproape nu contează ca și spațiu de stocare, dar unul cu fișiere atașate, da.

Cum filtrezi lista de email pentru a le afișa doar pe cele cu „attachment”

Pentru a afișa doar mesajele care au fișiere atașate în Gmail, trebuie să scrii în căsuța de căutare/filtrare de sus următorul text

has:attachment

Enter sau click pe iconița sub formă de lupă și lista se filtrează doar cu mesajele cu „attachment”.

Următorul pas ar fi probabil ștergerea celor mai vechi mesaje cu fișiere atașate. Doar că, de ceva vreme, cei de la Gmail au scos butoanele de navigare pentru a putea să mergi la o anumită pagină. Vezi câte mesaje ai în Inbox dar nu poți sări decât la pagina următoare sau precedentă. Aparent, pentru că există totuși posibilitatea de a sări direct la cele mai vechi mesaje.

Cum ajungi rapid la cele mai vechi email-uri din Gmail

Pentru a ajunge la cele mai vechi mesaje din contul de Gmail, trebuie să faci click pe numărul de mesaje (acolo unde scrie 1-50 of xxxx), apoi să alegi „Oldest” („Cele mai vechi”) din meniul care se deschide, ca în poza de mai jos.

 

Problema este că opțiunea nu este activă dacă ai un filtru activ, așa că trebuie să alegi: ori mergi direct la cele mai vechi și le ștergi pagină cu pagină, ori folosești filtrele și ștergi de la cele mai noi către cele mai vechi.

Cum filtrezi email-urile cu cele mai mari fișiere atașate

Mai există posibilitatea de a identifica care sunt mesajele care ocupă cel mai mult spațiu. Pentru aceasta există următorul filtru:

larger:10M

În exemplu de mai sus, lista este filtrată pentru a afișa doar mesajele email cu fișiere atașate mai mari de 10 Mb.

De cele mai multe ori, există un număr mic de email-uri care au fișiere atașate foarte mari, iar prin ștergerea acestora rezolvi problema spațiului alocat cel mai ușor.

Pentru lista completă de filtre avansate pe care le poți aplica în contul de email fă click aici.

Spor la curățenie și „La mulți ani”!

VN:F [1.9.22_1171]
Ți-a plăcut această postare? Dă-i un vot!
te rog să aștepți...
Rating: 4.0/5 (4 votes cast)