Adrian Ciocălău

Site-uri odioase (ep.1)–mamaiacopiilor.ro

Anno domini 2015: HTML5, responsive design and shit… Și totuși ele încă există: site-urile odioase. Astăzi vă prezint www.mamaiacopiilor.ro

Acest site este cumplit, din toate punctele de vedere! Începând de la cromatică, fonturi, uzabilitate, mod de organizare.

Test: intrați pe site și spuneți-mi un lucru simplu – în ce perioadă se va desfășura festivalul „Mamaia Copiilor” în anul 2015? N-ar trebui să fie vizibil din prima, fără să fie nevoie să navighez prin meniuri, să citesc titluri scrise cu roșu pe fond albastru și alte cazne? Ei bine, informația asta – deși esențială – este aproape imposibil de găsit!

După ce m-am străduit, am reușit într-un final cu CTRL+F după „2015” să găsesc informația pe prima pagină, chiar la finalul textului interminabil: scris – evident! – cu albastru deschis pe un fond… albastru închis!

Nu mai vorbim de inconsistenta fonturilor folosite – tipuri diferite, marimi diferite, culori aleatorii, etc. Site-ul este ca o zgârietură pe retină.

Și la final, încă o provocare: găsiți link-urile din imaginea de mai jos. Succes!

Cât de greu e să instalezi un WordPress, să lași tema default și să te apuci de publicat informațiile? Cu siguranță iese ceva mai util decât ce v-am arătat mai devreme.

Și vă rog eu, nu mă întrebați ce am căutat pe site-ul ăsta…

VN:F [1.9.22_1171]
Ți-a plăcut această postare? Dă-i un vot!
te rog să aștepți...
Rating: 3.0/5 (2 votes cast)