Adrian Ciocălău

Pizza bună în Brașov

Acum ceva vreme v-am spus unde se mănâncă bine în Brașov la prânz, azi vă spun de unde puteți comanda probabil cea mai bună pizza din oraș.

Nu e un local cunoscut, nu e de fițe, nici măcar n-arată bine ca și locație. Până și numele mi se pare urât. S-a deschis în vara asta, iar proprietarii sunt un cuplu de tineri întorși din Italia unde au muncit și s-au hotărât să-și încerce norocul înapoi în țară. Tipul (nu știu cum îl cheamă, încă) a lucrat ca brutar și pizzar în Italia și se pare că a învățat bine meseria. Mi-a explicat câte ceva despre cum prepară aluatul și altele, am reținut doar că trebuie lăsat 12 ore înainte să fie băgat la cuptor, nu mai știu de ce.

Cert este că pizza e delicioasă și cred că un mare aport îl are blatul, care e subțire și incredibil de bun. Spre deosebire de alte pizzerii care țin neapărat să te umfle de pâine, aici blatul e fix ce trebuie. Am mâncat vreo 3 tipuri de pizza până acum și toate au fost incredibil de bune. Pizza Party e 45 de lei și primești și 2 l de Cola bonus. Și arată așa:

Pizzeria se numește Pizza Calicantus și se află în cartierul Scriitorilor, pe Alexandru Sahia, într-o casă unde au mai fost câteva pizzerii de-a lungul anilor, cea mai cunoscută fiind „Mozzarella e Pomodoro”, care nu mai există. Momentan n-au site, găsiți meniul și telefoanele pe pagina de Facebook.

Dacă până acum cea mai bună pizza din împrejurimi era la Râșnov, la Antichi Sapori, care din păcate s-a închis, acum cea mai bună pizza e la Calicantus. Părerea mea, evident!

A… și să nu uit, am înțeles că fac și pâine cu ceapă, cu măsline și alte feluri,  evident fără amelioratori și alte prostii. Mi-a dat aseară una cu ceapă, să o testez și a fost super bună!

EDITARE ULTERIOARĂ

Din păcate nu ajunge doar să faci pizza bună, mai trebuie să știi și cum să organizezi un business. Așadar pizzeria de care vă ziceam nu mai există. Nu a rezistat mai mult de câteva luni și e mare păcat, pentru că încă sunt de părere că era cea mai bună pizza din Brașov.

VN:F [1.9.22_1171]
Ți-a plăcut această postare? Dă-i un vot!
te rog să aștepți...
Rating: 4.5/5 (6 votes cast)