Adrian Ciocălău

Cel mai bun mod de a usca rufele în casă

Unul din neajunsurile cu care ne-am confruntat din momentul în care ne-am mutat într-un apartament fără balcon a fost legat de uscarea rufelor. Blocul este prevăzut cu o cameră unscător însă aceasta se află la etajul 4 și fiind destul de aiurea să urcăm de fiecare dată cu rufele până acolo, nu am folosit-o decât de câteva ori pentru lenjerii de pat.

Așa că suntem nevoiți să uscăm rufele în casă și toată lumea știe la ce (poate) duce umiditatea excesivă într-un apartament de beton: apariția mucegaiului. Așa că am căutat o soluție și am găsit ceva care funcționează destul de bine: am cumpărat un dezumidificator de aer. Inițial m-am gândit că rolul lui va fi să țin umiditatea din casă sub control, dar ulterior am realizat că principalul lucru la care îl folosim este uscarea rufelor.

Ideal este ca uscătorul de rufe să fie amplasat în baie – adică într-un spațiu cât mai mic – pentru ca volumul de aer să fie mai mic și timpul de uscare redus. Aparatul trage aerul din cameră și implicit din rufele aflate la uscat și reține umiditatea într-un rezervor.

Eu am cumpărat un dezumidificator TROTEC TTK 69 E care are capacitatea de  dezumidificare de 20l/zi si debit de aer de 130mc/h cu funcție separată pentru uscat haine. Dacă punem rufele la uscat în baie, în câteva ore pot fi uscate complet, fără a ridica umiditatea în restul casei.

 

Prin urmare, dacă locuiești într-un apartament în care ești nevoit să usuci rufele în casă, sau unde pur și simplu umiditatea crește peste limitele normale, recomand cu încredere un dezumidificator! Eu utilizez TROTEC TTK 69 E de mai bine de un an și sunt extrem de mulțumit!

Acest articol face parte dintr-o serie de articole în care voi recomanda diverse produse / servicii pe care le folosesc, care mi-au făcut viața mai ușoară și care te pot ajuta și pe tine. Dacă crezi că îi poate ajuta și pe alții nu te sfii să dai un share!

VN:F [1.9.22_1171]
Ți-a plăcut această postare? Dă-i un vot!
te rog să aștepți...
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)