Adrian Ciocălău

Păi și eu ce fac? De unde iau detector de gaz + electrovalvă + montaj?

M-am hotărât să-mi instalez detector de gaze în apartament. De siguranță și pentru că am auzit că ar fi și obligatoriu, deși mi-am făcut revizia la instalația de gaz și nu a fost nicio problemă.

Având contorul de gaz sigilat, am zis că cel mai probabil o să fie nevoie să iau legătura cu cei de la Distrigaz – GDF Suez Energy Romania – să vină să asiste sau să-l desigileze, habar n-am cum se procedează. Și atunci m-am gândit să le cer chiar lor o ofertă completă: detectorul, alarma, electrovalva și montajul. Să nu mă mai complic.

Am deschis site-ul lor și am completat un formular de contact, pentru că numere de telefon de la Brașov n-am găsit. Asta se întâmpla în 19 ianuarie.

După o săptămână de așteptat, neprimind niciun răspuns, m-am dus la un magazin de instalații de pe Zorilor și am întrebat acolo dacă au de vânzare detector de gaze.

– Da, avem, 150 de lei.
– Și faceți și montaj?
– Da, facem, 250 de lei.
– 250 montajul, întreb?
– Nu, în total. Detectorul și montajul.
– Merci, revin eu!

După două zile, fix 10 de când am făcut solicitarea la GDF Suez, primesc și răspunsul de la ei:

Stimate partener,
Urmare a mesajului dumneavoastra , dorim sa va comunicam urmatoarele:
Pentru serviciul de instalare detector de gaze cu electrovalva , oferta de pret:
– serviciul de proiectare complet cu avizare:565 lei cu TVA
– alarma Detector CH4+Electovana+manopera : 600 lei cu TVA
TOTAL : 1165 lei cu TVA

Aoleu, fratele meu alb… De la 250 de lei la 1165 de lei, nu e cam mare diferența? Nu mă pricep eu la detectoare și instalații de gaz, dar parcă ceva nu e în regulă. Ori ăia de la magazin, ori ăștia de la GDF se aberează.

Care ar fi un preț corect pentru un detector de gaz cu electrovalvă + serviciul de montaj? Care-i procedura? Cine desigilează contorul pentru montaj? Help!

LATER EDIT (10 IUNIE 2016)

Am întrebat la o firmă din Brașov autorizată și prețul pentru detectorul de gaz + electrovalvă + montaj este de 400 de lei din care 300 de lei este efectiv costul aparatului și montajul iar 100 de lei este revizia la instalația de gaz, care trebuie făcută indiferent dacă e în termen sau nu pentru că se intervine la conducta de gaz pentru montarea electrovalvei. Urmează să montez săptămâna viitoare.

VN:F [1.9.22_1171]
Ți-a plăcut această postare? Dă-i un vot!
te rog să aștepți...
Rating: 4.1/5 (38 votes cast)