De ce în România este şi va fi mereu “criză”

Pentru că atunci când te duci la ANAF şi întrebi care sunt contribuţiile pe care un PFA trebuie să le plătească statului român, funcţionarii te trimit la “etajul 2 cealaltă intrare” unde ţi se răspunde sec: “Nu ştim, asta nu e treaba noastră! Trebui să mergeţi la Casa de Asigurări de Sănătate, apoi la Casa Judeţeană de Pensii şi să întrebaţi acolo!

Pentru că habar n-au! Pentru că informaţia circulă între instituţii sau chiar între funcţionarii aceleaşi instituţii cu viteza melcului. Pentru că nimeni nu ştie nimic, nimic nu e clar încă, nu s-au publicat normele de aplicare, etc…

Pentru ca de câte ori ai treabă cu instituţiile statului trebuie să faci minim două drumuri, minim la două ghişee şi niciodată nu ai toate actele sau copiile care ţi se cer. Indiferent cât te-ai strădui. Eventual dacă ai toate actele la tine îţi mai trebuie un timbru fiscal sau de achitat o taxa la CEC!

Pentru că instituţiile statului român îşi fac sait de dragul saitului. Ca să-şi ia sute de mii de euro firma care-l face şi să aibă conţinut actualizat ultima oară acum 2 ani. Şi atunci când încerci să le trimiţi un email, fie să se întoarcă pentru că au depăşit spaţiul alocat, fie să nu mai fie existe contul, fie să ţi se ceară să te prezinţi la ghişeul x pentru răspuns sau nici să nu ţi se răspundă vreodată.

Şi mai sunt sute de alte motive pentru care România a fost şi va fi permanent în criză. Singurele momente în care s-a simţit o oarecare îmbunătăţire a situaţiei a fost atunci când alţii ne-au tras vrând-nevrând dupa ei, vezi perioada imediat următoare aderării la UE.

Ți-a folosit acest articol?

Click pe o stea pentru a vota!

Evaluarea medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum. Fii primul care votează!