Brasov, cel mai frumos oras din Romania. Am zis!

Am mai zis și susțin în continuare cu tărie: Brașovul e cel mai frumos oraș din România!

IMG_9191

În Brașov există iluminat public care funcționează pe toate străzile, străduțele, aleile și cotloanele. Începând din centru, până în cel mai mărginaș cartier. În Brașov oamenii au trotuare pe care să meargă fără să facă slalom printre mașini. Nu chiar peste tot, dar alea sunt excepții.

În Brașov nimeni nu se împușcă cu vecinii pentru locul de parcare.

În Brașov traficul are momentele sale de vârf însă oricum ar fi, traversezi orașul pe orice diagonală posibilă în maxim 20 – 30 de minute. În Brașov există puține semafoare și multe sensuri giratorii. În Brașov semafoarele pentru pietoni merg pe bază de buton, și se face roșu doar atunci când chiar există cineva care vrea să traverseze. În Brașov semafoarele intermitente pentru virarea la dreapta și semafoarele cu timer împlinesc vreo 10 ani și sunt peste tot. Alte orașe acum le descoperă…

Zilele astea se inaugurează Pasajul Independenței și drumul Coresi care vor face legătura între trei cartiere din Brașov. Se lucrează și la podul de pe Griviței spre Feldioara care va fi lățit cu încă două benzi. În Brașov sunt indicatoare rutiere peste tot și nu știi pe unde să mergi doar dacă ești cu adevărat idiot. În Brașov sunt inclusiv indicatoare rutiere care îți spun în ce cartier te afli!

În Brașov sunt piste pentru bicicliști! Nu atâtea câte mi-aș dori eu, dar e un început promițător. Există preocupare pentru acest lucru și un proiect pentru o pistă între Brașov și Hărman. Șoferii de pe autobuzul de Poiană sunt de treabă și cel puțin zece biciclete încap pe spațiul din mijloc.

IMG_1218

Noua Sală a Sporturilor din Brașov și bazinul de înot Olimpic vor fi gata în 15 decembrie. Și din ce am văzut până acum o să fie ceva bestial. Grădina Zoologică va fi gata la primăvară și va fi cea mai modernă din România. Și da, Grădina Zoologică se află lângă Parc Aventura și zona de agrement din jurul Lacului Noua, un loc deosebit de frumos și bine amenajat care ar trebui să devină un model pentru cum trebuie să arate o zonă de picnic amenajată.

IMG_8501

La câțiva pași se află Smile Aqua Parc – parcul acvatic în aer liber, cel mai puțin celebru decât foarte celebrul Paradis Acvatic unde vin oameni de la sute de kilometri special pentru o zi de relaxare aici.

În Brașov Patinuarul Olimpic e bestial, funcționează aproape tot anul pentru public, gheața e super, atmosfera la fel. La meciurile de hokey care se joacă aici vin femei și copii și nimeni nu trebuie să le acopere urechile ca să nu te întrebe mai târziu: „tati, ce înseamnă muie?”.

IMG_9974

În Brașov sunt multe parcuri pentru copii. Foarte multe! Câte unul la fiecare două-trei blocuri. Și parcurile astea au bănci pe care te poți așeza pentru că nu lipsesc scândurile din ele. Au tobogane noi, leagăne care nu scârțâie, groapă de nisip și copii fericiți care se joacă în ele. Păcat că sunt totuși o sumedenie de nesimțiți care își plimbă câinii prin ele, deși sunt indicatoare care interzic acest lucru. Și câinii se cacă. Și stăpânii lor nu au bani de pungi. Pentru că nu le mai ajung de țigări. Pe care le fumează în timp ce plimbă câinii. Și sting mucurile în nisipul în care se joacă copiii… Aici mai e de lucru. Mult…

IMG_0640

Din Brașov faci 20 de minute până în cea mai frumoasă stațiune de schi din România. Poiana Brașov are, începând de anul trecut, cele mai bune pârtii de schi și cele mai moderne instalații de cablu. Și în februarie 2013 va avea loc aici FOTE 2013. Din Brașov faci 20 de minute până la Râșnov sau Predeal, 30 de minute până la Bran sau Azuga. 45 de minute până la Bușteni sau Sinaia și 2 ore până la Sibiu. Munții Ciucaș sunt la 30 km, Bucegii și Piatra Craiului la fel. Munții Făgăraș sunt la 40 de km, Piatra Mare și Postăvarul la o aruncătură de… piatră.

IMG_0801

Miss Universe România 2012 este din Brașov 🙂 Și e absolventă de Informatică și are un master în algoritmi și produse software. Și campioană la șah :p

Brașovul e cel mai frumos oraș din România! Am zis!

Ți-a folosit acest articol?

Click pe o stea pentru a vota!

Evaluarea medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum. Fii primul care votează!