Câteva semafoare pentru pietoni care ar salva vieți

Astăzi am citit pe un site de știri locale că a mai murit cineva accidentat pe trecerea de pietoni. S-a întâmplat pe trecerea de pietoni vizavi de Sala Sporturilor.

semafoare-pentru-pietoni-brasov

Citeam în comentariile de pe Facebook că zona este cunoscută pentru astfel de accidente și atunci mă întreb: dacă tot știm că sunt anumite treceri pentru pietoni în care se produc frecvent accidente, de ce nu se iau măsuri?

Cât de scump poate să fie un semafor pentru pietoni, așa cum sunt cele de la Liceul de Informatică de pe Calea București sau cel de pe Saturn, zona Lidl?

Personal știu cel puțin trei accidente în care pietoni au fost loviți de mașini doar anul trecut la trecerea pentru pietoni de pe Carpaților, zona Billa – Lidl, sau pe Saturn, pe trecerea din apropierea stației de autobuz de la Gemenii (când vii dinspre Roman).

Ambele zone sunt porțiuni în care poți să treci lejer de 100 km/h, iluminatul în zonă pică prost pe trecere și la amurg pietonii sunt chiar greu de observat.

Semaforul cu buton pentru pietoni, corect programat, poate fi o soluție care salvează vieți! De ce nu se optează pentru o astfel de soluție la trecerile pentru pietoni unde se știe că sunt probleme?

Primăria insistă să monteze „polițiști morți” pe care cei de la deszăpezire îi spulberă la prima zăpadă mai serioasă… Mă întreb pe banii cui…

Sursa foto

Ți-a folosit acest articol?

Click pe o stea pentru a vota!

Evaluarea medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum. Fii primul care votează!