Cum să-ți determini câinele să asculte de toți membri familiei

În cursurile noastre, te-am învățat în principiu cum să-ți determini câinele din rasa Bichon Frise să te asculte. Am vorbit despre „lidership training” și cum să-ți faci câinele să te asculte chiar și atunci când este distras. Dar nu am vorbit și despre cum să-ți faci câinele să asculte de toți membri familiei.

Deși acest lucru pare greu de obținut, este de fapt foarte ușor dacă pui baza acestui antrenament încă din primele luni de viața ale cățelușului tău. Și chiar și când această bază lipsește poți obține rezultate bune dacă respecți patru pași simpli.

Pasul 1 – Stabilește ierarhia haitei

Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să stabilești ierarhia haitei în familia ta. Acest lucru trebuie făcut de fiecare dată când o nouă persoană vine în familie la fel ca și atunci când familia este completă de la început. O ierarhie de haită bine stabilită îl va ajuta pe câinele tău să se simtă mai încrezător cu propriul său rol și va permite tuturor să-i dea comenzi pe care acesta să le respecte.

Ține minte că un câine trebuie să fie întotdeauna pe ultimul nivel, în spatele oricărei ființe umane din familie. Acest lucru te va asigura că vei avea cât mai puține probleme de ascultare și vei evita problemele de agresivitate. Dacă încerci să-ți determine câinele să-ți respecte copiii, fii sigur că stabilești ierarhia haitei pentru copiii tăi pentru că aceștia nu vor putea să o facă singuri.

Pasul 2 – Toți membri familiei trebuie să hrănească câinele

Câinii ascultă de cei care-i hrănesc și de aceea este important pentru toți din familie să se implice în dieta câinelui tău. Chiar dacă să zicem tu vei fi principalul responsabil pentru hrănirea lui, asigură-te că toți ceilalți îi oferă ocazional mâncarea și participă de asemenea la hrănirea din palmă.

Pasul 3 – Dresați câinele împreună

Deși nu pare ideal, una din cele mai bune metode de a-ți determina câinele să-i asculte pe toți din familie este ca toți să participe la dresajul acestuia. Asigură-te că fiecare membru al familiei petrece măcar câteva minute săptămânal la dresajul câinelui pentru ca acesta să învețe să-i asculte pe toți. Asigură-te de asemenea că toți folosiți aceleași tehnici și comenzi pentru a nu bulversa animalul.

Pasul 4 – Urmați aceleași metode de corecție

Ca și în cazul dresajului, toată lumea trebuie să ia parte și la corecțiile care i se aplică câinelui. Dacă un câine nu ascultă de un anumit membru al familiei, acea persoană trebuie să-l corecteze și să-l facă să asculte. Nu uita că noi suntem cei care stabilim obiceiurile câinelui și dacă-i permitem să nu asculte de cineva, atunci el nu va asculta.

Urmați împreună antrenamentul câinelui și Bichonul tău Frise va realiza cu siguranță că trebuie să-i asculte pe toți din casă.

Ți-a folosit acest articol?

Click pe o stea pentru a vota!

Evaluarea medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum. Fii primul care votează!