Cum alegi mărimea potrivită pentru bicicletă

Cum Ioana a mai crescut (7 ani+) și bicicleta de 16” la Decathlon a rămas mică, anul acesta a trebuit să facem un upgrade. Marea dilemă a fost: ce mărime alegem?

După un research amănunțit prin diverse articole, site-uri, forum-uri, etc. am decis să facem pasul firesc și anume să trecem natural de la roți de 16” la 20”, deși suna destul de tentant să „sărim” direct la 24”. Mă bucur că nu am făcut lucrul ăsta, Ioana se simte foarte natural pe bicicleta cea nouă și momentan merge cu șaua lăsată jos de tot pentru mai multă siguranță, până se va acomoda un pic cu geometria noului cadru.

Dintre toate site-urile pe care le-am găsit pe internet despre cum să alegem mărimea potrivită pentru bicicletă, cel mai interesant mi s-a părut calculatorul de pe ebicycles.com Acesta permite selectarea tipului de bicicletă – de șosea, mountain bike, MBX sau biciclete pentru copii – se poate alege unitatea de măsură – in sau cm – și calculul se face în funcție de înălțime și lungimea piciorului. Încercați-l, este foarte interesant!

Noi am ales un mini mountain bike și anume Neuzer Mistral 20” de care – cel puțin până acum – suntem foarte încântați. Bicicleta am cumpărat-o de la Playbike, magazin pe care îl recomand de asemenea cu căldură.

20130430_19135220130430_184325

Sfatul meu: urmați linia firească de creștere și nu „săriți” nicio mărime când vine vorba de bicicleta pentru copil – 14”, 16”, 20” și 24”. Pe cea de 26” o să și-o cumpere singur : )

Ți-a folosit acest articol?

Click pe o stea pentru a vota!

Evaluarea medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum. Fii primul care votează!