La Brașov parcarea se poate plăti și prin SMS

Poate pentru voi nu e o noutate, dar pentru mine a fost o surpriză plăcută să descopăr faptul că în Brașov poți plăti parcarea și prin SMS!

În sfărșit se găsește o soluție mai elegantă decât cea de până acum care te obliga să spargi pușculița copilului ori de câte ori aveai treabă prin centrul orașului. Deși nu înțeleg de ce nu au montat și dispozitiv pentru plata cu bancnote. Am văzut în afară același model de parcometru care avea și fantă pentru bancnote. Deci hardware-ul suportă…

Revenind la plata parcării prin SMS, procedura e foarte simplă:

  1. se trimite un SMS la 7491 cu numărul mașinii – fără spații, fără cratimă, totul legat – ex. „BV12ABC”
  2. instantaneu se primește o confirmare de înregistrare a plății (de la un alt număr!) care arată așa:

raspuns-sms-parcare-brasov

3. înainte cu 5 minute de expirarea termenului pentru care ai plătit (deși dacă vă uitați la ora SMS-ului e chiar momentul expirării), ești notificat din nou printr-un SMS care arată așa:

parcare-prin-sms-la-brasov

Dacă mașina mai e în parcare și mai trebuie să stai, mai trimiți încă un SMS. Mi se pare super simplu și nu mai trebuie să stai stresat că trebuie să mergi să „alimentezi” cu fise. Nice job!

Am tot stat și m-am gândit cum verifică ei că mașina are parcare validă, dar probabil au un „device” ceva pe care introduc numărul de înmatriculare și primesc un status.

Ți-a folosit acest articol?

Click pe o stea pentru a vota!

Evaluarea medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum. Fii primul care votează!