Dacă tot mâncăm prostii…

Mă știți: suflet bun, altruist, simt nevoia să împărtășesc cu toată lumea uimitoarele mele „descoperiri” care mie mi-au făcut viața mai ușoară, sau mai grea. Că să profitați sau dimpotrivă, să vă feriți. După ce v-am zis unde se mănâncă bine în Brașov, unde să vă reglați direcția sau unde să vă spălați mașina, revin la capitolul mâncare.

Se știe că de multe ori, mâncarea nesănătoasă sau, mă rog, mai puțin sănătoasă, are un gust foarte bun. Din cauza asta o duce bine McDonalds, Coca-Cola, etc. Uneori, oamenii știu că ceva le face rău, dar sunt prea dependenți de acel lucru ca să renunțe la el. Mie mi se întâmplă să mi se facă poftă câteodată de pate.

În general, conservele de pate de pe piață conțin cam 20-25% ficat, restul fiind carne, ulei, apă, proteine, zahăr, E-uri și altele! Din cauza asta nici nu se mai numesc „pate de ficat” cum se numeau odată.

Întâmplător, acum vreun an am descoperit că există pate la conservă cu 45% ficat! Asta înseamnă aproape dublu față de cantitatea de ficat dintr-o conservă Scandia, Mandy sau mai știu eu ce marcă mai cunoscută.  Și nu vorbesc de un produs care se vinde vrac la raionul de delicatese și care costă de 5 ori mai mult decât cantitatea similară de la conservă. E tot pate la conservă și costă la fel ca și celelalte produse, sau chiar mai puțin, în jur de 5 lei / 145 gr.

capricii-si-delicii-pate-ficat-curcan-145g

Se numește „Capricii și Delicii” și până nu demult se găsea destul de greu. Eu îl găseam într-un singur loc, la o alimentara de cartier. Mai nou au stand dedicat la Mega Image așa că e mai accesibil. Firma care produce conservele se numește Prefera și tot de la ei am mai luat „Pastă de ardei dulce” care merge foarte bine în sosul pentru paste.

Așa că, dacă tot mâncăm prostii, să încercăm să le alegem pe cele „mai decente”.

Apropo, există cremwursti „mai sănătoși”? Că și de ăștia mi se face poftă uneori…

Ți-a folosit acest articol?

Click pe o stea pentru a vota!

Evaluarea medie 5 / 5. Număr de voturi: 1

Niciun vot până acum. Fii primul care votează!