Românii sunt un popor tolerant. Prea tolerant.

Deschid feedreader-ul dimineață și primul titlu care îmi sare în ochi este „Ministrul eston al Finantelor demisioneaza din cauza unui comentariu pe Facebook”. Și atunci realizez un lucru: românii sunt un popor tolerant. Prea tolerant și de cele mai multe ori cu cine nu trebuie.

Carevasăzică acest Jurgen Ligi își dă demisia după ce postează un comentariu pe Facebook în care îl numește pe un alt ministru „fiu de imigranți din partidul trandafirului”. Își cere ulterior scuze și își dă demisia, declarând că pentru el Estonia este mai importantă decât funcția de ministru.

În România, se descoperă că teza de doctorat a lui Victor Ponta este pe jumătate copiată, îndrumătorul științific al lucrării fiind Adrian Năstase. Plagiatul este imputat și de publicații importante din Germania, Marea Britanie și alte state „partenere” din Vest și chiar din întreaga lume. Împricinatul nu își cere niciodată scuze, darămite să facă vreun gest de onoare, cum ar fi de exemplu demisia. Mai mult, declară că „până și o crimă se prescrie, darămite ‘așa ceva’”.

Între timp, economia Estoniei este considerată „advanced economy” iar cea a României „emerging and developing” [sursa]. Nu, nici eu nu cred că e vreo legătură cu cinstea și onoarea oamenilor care trăiesc în cele două țări. Așa a vrut Dumnezeu, probabil…

Ți-a folosit acest articol?

Click pe o stea pentru a vota!

Evaluarea medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum. Fii primul care votează!