De ce să votezi cu Iohannis și nu cu Ponta

Nu că diferența n-ar fi evidentă, dar haideți totuși să încercăm câteva comparații între cei doi candidați între care va trebui să alegem pe 16 noiembrie pentru funcția de Președinte al României.

ponta-vs-iohannis

Problema justiției

Pentru prima oară de la Revoluția din 1989, justiția pare să funcționeze în România. Întrebarea este: va continua acest lucru dacă PSD-ul ajunge să-și planteze omul și în funcția de Președinte al țării?

Victor Ponta

Ce face Ponta atunci când membri PSD sunt vizați de DNA?

PSD-ul încearcă din răsputeri să amâne (probabil până după alegeri) ridicarea imunității pentru deputații Diniță și Adam prin lipsa de cvorum. Închid ochii, fug, se ascund, fac orice să-și scape colegii de gașcă. Și nu o singură dată! Evident, prezidențiabilul Ponta nu discută subiectul, nu ia nicio măsură sau atitudine. Se discută însă despre grațieri și se folosesc expresii de genul „Dacă nu câștigăm alegerile, scapă cine poate!”.

Bonus: Partidul din spatele lui Victor Ponta deține recordul la numărul de parlamentari condamnați sau în curs de anchetare pentru fapte de corupție din România.

Klaus Iohannis

Ce face Iohannis atunci când membri PNL sunt vizați de DNA?

Le transmite un mesaj ferm: „Să plece!” Îi sugerează lui Akos Mora – declarat incompatibil – să plece din Parlament, să-și dea demisia iar lui Tudor Chiuariu – condamnat la trei ani cu suspendare – îi transmite să-și dea demisia din partid. Rămâne de văzut ce va face concret, în următoarele zile.

Bonus: Iohannis a declarat că primul lucru pe care îl va face dacă ajunge Președinte este să renunțe la imunitate și apoi să încerce același lucru și pentru parlamentari.

Susținerea externă

România face parte din Uniunea Europeană și NATO și asta e direcția către care trebuie să meargă în continuare. Vom pleca de la acest fapt pe care nu-l mai contestăm. Teoretic, cu acest lucru sunt de acord ambii candidați. Practic…

Victor Ponta

Cum este văzut Victor Ponta de presa și partenerii din Vest

Analiști politici și jurnaliști de la cele mai mari publicații economice sau politice din țările vestice ne avertizează de când a început campania electorală, mai pe față, mai voalat că varianta Victor Ponta președinte ar însemna un dezastru pentru România. S-a mers până acolo încât cei de la The Economist au scris pe blog-ul publicației că dacă Ponta castiga alegerile, ar putea reorienta politica externa catre Rusia și China.

Ce face Victor Ponta? Le răspunde arogant „vesticilor”: „Nu vreau să primim din nou ordine din afara ţării. Nu vom mai accepta ordine şi dispreţ”. A… Domnul Ponta se pare că primește ordine doar de la est – vezi cazul Lukoil. Vă întreb atunci: sunt tâmpiți cei de la The Economist când susțin teoria apropierii de Rusia și China? Eu zic că nu!

Despre imaginea lui Victor Ponta în presa străină și în ochii partenerilor strategici ai României ar fi multe de scris, dar găsiți totul pe net.

Concluzia este însă una clară: nimeni din Vest (dintre cei care contează!) nu-l vede pe Ponta mai mult decât un măscărici scos din joben de PSD pentru a fi pus în fruntea țării și a le servi în continuare interesele.

Klaus Iohannis

Cum este văzut Klaus Iohannis de presa și partenerii din Vest

„Presedintele Partidului Popular European, Joseph Daul, a cerut formatiunilor romanesti membre, inclusiv UDMR, sa il sustina pe candidatul ACL, Klaus Iohannis, in turul doi al alegerilor prezidentiale.” – sursa.

Presa din Vest a publicat de-a lungul timpului numai articole în care laudă prestația lui Iohannis la conducerea Sibiului. „Om al lucrurilor concrete”, „politician realist, pragmatic și orientat către Occident”, „eficient și serios” sunt doar câteva din epitetele folosite de jurnaliștii străini atunci când vorbesc despre „neamț”. Există un adevărat val de simpatie pentru Klaus Iohannis atât din partea presei cât și a cancelariilor din Occident, lucru care nu poate fi negat de nimeni.

  • 2006: Crucea Federală de Merit a Republicii Federale Germania
  • 2008: Ordinul Național Italian – Steaua Solidarității Italiene
  • 2009: Ofițer al Ordinului de Merit al Marelui Ducat de Luxemburg
  • 2009: Ordinul de Merit „Marea Cruce de Argint” din partea Austriei
  • 2009: Ofițer al Coroanei Belgiene
  • 2014: Crucea de Ofițer al Ordinului de Merit al Republicii Federale Germania

Mai sus aveți lista distincțiilor internaționale pe care Klaus Iohannis le are. Victor Ponta nu are niciuna.

Problema coloanei vertebrale

Aici ar fi de scris un roman întreg și nu e timp pentru așa ceva. Diferența de statură morală între cei doi este evidentă și de necontestat. Trebuie să fii idiot ca să poți compara prestanța și verticalitatea lui Iohannis cu puerilitatea și comportamentul juvenil pe care Ponta l-a afișat de când a apărut pe scena politică. A zis-o Liiceanu mai bine și vă recomand să-i citiți articolul.

Eu o să mă limitez doar la fapte recente: ce au făcut cei doi candidați care au rămas în cursa pentru funcția de Președinte, după primul tur.

Victor Ponta

Ce a făcut Victor Ponta după primul tur al alegerilor?

A făcut ce știe el mai bine: orice ca să fie cât mai sigur că o să câștige în turul doi. Fără principii, fără scrupule. Tribunul măscărici care în urmă cu două săptămâni îi scria poezii satirice în care-l făcea troacă de porci – Vadim Tudor – îi șade la dreapta ca mândru susținător.  Tăriceanu, Dan Diaconescu, Meleșcanu, oricine e bun dacă poate aduce voturi!

Aruncă imediat nume de premier: Tăriceanu – că așa erau înțeleși, dar și alții, pentru siguranță  – Florin Georgescu de la BNR și George Maior, de la SRI. Alegerile nu sunt deloc întâmplătoare.

Să mai pomenesc aici despre  plagiat, minciuna, limbaj, incompetență și multe altele?

Klaus Iohannis

Ce a făcut Klaus Iohannis după primul tur al alegerilor?

A făcut ce ar face orice om cu coloană vertebrală care are pretenția să fie ales de oameni să le fie Președinte pentru următorii cinci ani: a declarat că nu negociază și nu tranzacționează voturile românilor din primul tur.

Simplu și demn dar poate și riscant, ar zice unii. Eu zic că a făcut ceea ce trebuie. Dacă oamenii vor să te voteze pentru ceea ce ești, te vor vota. Dacă nu, nu. Nu pentru că le zic unii sau alții să o facă.

Iohannis a arătat că poate să fie demn chiar dacă a ieșit pe locul doi, în vreme ce „premiantul” e disperat. Iar asta spune multe despre caracterul unui om.

Concluzii

Ar mai fi atât de multe de scris, dar mi-e teamă că ajung să scriu o carte în locul unui articol pe blog. Diferențele între cei doi sunt covârșitoare: de statură morală, umană, profesională, prestanță și multe altele încât pentru mine e absolut uluitor cum atâția oameni l-au votat pe Victor Ponta în primul tur al alegerilor. Aș aprecia, sincer, dacă măcar o parte dintre aceștia ar lăsa un comentariu la acest articol în care să-mi explice rațiunea lor. Știu că o parte dintre ei l-au votat pentru că au așteptări.Vreau să văd un punct de vedere pertinent, vreau să înțeleg de ce ar vrea cineva să-și încredințeze soarta pentru următorii cinci ani în mâna unuia ca el. Eu v-am zis de ce nu.

Sursa foto

Ți-a folosit acest articol?

Click pe o stea pentru a vota!

Evaluarea medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum. Fii primul care votează!