Ce mi-ar plăcea să aibă următoarea mea mașină…

Păi pe lângă cutia de viteze automată – deja sunt prea bătrân pentru liniuțe și șofat „sportiv” – mi-ar plăcea ca sistemul multimedia al mașinii să aibă propria conexiune la internet!

masina-cu-wi-fi

Am citit un articol în care se afirmă că pirateria online – download-ul de muzică, filme și show-uri TV – a scăzut în Norvegia de la 80% la 20% în numai 5 ani. Cum de s-a întâmplat asta? Simplu: procentul celor care au acces 24/24 la internet a crescut, la fel și viteza de conectare.  Ceea a dus la folosirea pe scară largă a site-urilor / aplicațiilor care fac streaming online.

Mă uit la mine: n-am mai adus un film de pe torente de ceva vreme pentru că le găsesc aproape pe toate pe site-uri care fac straming. Calitate HD, subtitrare în limba română, filme noi. Sunt legale site-urile astea? Ce-i drept, habar n-am. Cert este că eu nu mai descarc filmele, le văd online.

Cu muzica, la fel: radio non-stop, sunt posturi decente pe net, eu recomand jango.com dar sunt sigur că mai sunt alte sute la fel de bune.

Problema apare însă la muzica din mașină. N-am găsit încă un post de radio decent pe care să-l ascult, așa că am renunțat de mult la ele. Mașinile din ziua de azi au însă porturi USB, intrări de iPod și conexiuni bluetooth, așa că… trăiască empetreiul! Dacă și mașina ar „ști” să se lege la net și să pot accesa servicii care fac streaming de muzică online, ar fi perfect! Oricum la un moment dat te plictisești chiar și de cei „n” giga de muzică pe care-I ai pe un memory stick și ai vrea și altceva. În plus, asta ar rezolva și alte „probleme”, cum ar fi navigația și actualizarea hărților.

Sau cum ar fi să-ți „timiți” mașina singură în parcarea și când pleci de la birou să o „chemi” să vină să te ia?

call-your-car

Am citit că până în 2020 se estimează că peste 150 de milioane de mașini vor fi conectate la internet, așa că așteptarea ar putea lua sfârșit mai devreme decât cred. Let it be!

Ți-a folosit acest articol?

Click pe o stea pentru a vota!

Evaluarea medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum. Fii primul care votează!