Ce i-aș cere eu lui Klaus Iohannis. Pas cu pas.

Mai în bătaie de joc, mai la mișto, Herr President vrea să „consulte societatea civilă” pentru desemnarea noului premier.

Probabil Iohannis se gândește să închirieze arena națională ca să poată discuta în liniște cu cei peste 50,000 de oameni care au fost în stradă zilele astea, să vadă ce și cum. Da’ umblă vorba că n-are autorizație de la ISU… Ar fi de râs, dacă n-ar fi de plâns.

Lăsând gluma la o parte, cred că până și Iohannis, care declanșează mai greu, știe ce vor oamenii din stradă. Dacă nu, eu zic să-l ajutăm un pic și să-i facem un rezumat. Așa, pas cu pas, cum îi place lui să gândească și să acționeze.

pas-cu-pas

Pasul 1 – Fără imunitate

Nu cred că-i cazul să-i dăm prea multe explicații. Toată lumea e de acord cu asta: indiferent de funcția pe care o ai, răspunzi la fel în fața legii. Boerime sau pulime, ai greșit și ai fost prins: plătești. Judecată dreaptă pentru toată lumea.

Pasul 2 – 300, nu 600

Și aici treaba e foarte simplă: oamenii vor un parlament unicameral și reducerea numărului de „aleși”. A fost referedum pe tema asta, nu-i nevoie de alte „consultări”. Votul a fost covârșitor în favoarea reducerii așa că nu ne rămâne decât să o aplicăm. Jumătate dintre parlamentari, marș acasă! Și așa sunt unii care n-au avut în viața lor o propunere, o inițiativă, nimic. Au dormit pe banii noștri fără nicio rușine.

În plus, e mai ușor să fii cu ochii pe 300. Face unul o mizerie? Hop în stradă! Până nu se lămurește situația, nu se pleacă din stradă. Oamenii mai au și alte probleme, copii de crescut, job-uri la care să meargă, așa că trebuie să ne facem și noi munca mai ușoară.

Pasul 3 – Guvern tehnocrat

Ne-am săturat de agramați pe post de Ministrul Educației, vezi Grapini, sau alte cazuri similare. Guvernul trebuie să fie format din profesioniști, oameni pricepuți, buni manageri și mai ales, liberi, neșantajabili. Lasă-le libertate de acțiune, oferă-le sprijin, lasă-i să se înconjoare de consilieri capabili și o să vedem și rezultatele.

Așadar, domnule președinte, nu cred că-i nevoie să faci nicio convocare, nu trebuie să te consulți cu nimeni. Întreabă-i pe băieții ăia deștepți care te-au făcut președinte pe Facebook ce vrea lumea. Și o să-ți dea o listă, pas cu pas, așa cum îți place ție. Tu trebuie doar să veghezi să fie aplicată. Și dacă n-o faci acum, nu știu zău când o să mai ai ocazia.

Și după ce aplici pașii ăștia, vino că ți-i dăm pe următorii. Deși, s-ar putea nici să nu mai fie nevoie!

PS. Poza din articol e fix pe dimensiunea de cover pentru profilul de Facebook. Feel free to use it!

 

Ți-a folosit acest articol?

Click pe o stea pentru a vota!

Evaluarea medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum. Fii primul care votează!