Ce este un diriginte de santier

Dirigintele de santier este persoana fizica insarcinata de catre investitor (constructor) cu verificarea calitatii materialelor si produselor puse in lucrare si/sau cu verificarea executiei corecte a lucrarilor de constructii.

Dirigintele de santier se mai numeste inspector de santier iar activitatea acestuia este reglementata prin Ordinul nr. 448/2002.

Ce atributii are un diriginte de santier:

  • verifica autorizatiile de constructie si daca se respecta conditiile legale;
  • verifica daca autorizatia este conforma cu proiectul de constructie;
  • studiaza caietul de sarcini, tehnologiile si procedurile prevazute pentru realizarea constructiilor;
  • urmareste realizarea constructiei in conformitate cu contractul, proiectul, caietului de sarcini si reglementarile tehnice in vigoare;
  • interzice utilizarea de lucratori necalificati pentru lucrarile tehnice care prevad doar folosirea de personal calificat;
  • si multe alte chestii fara de care nu poti construi ceva;
Ok, daca ai avut rabdare sa citesti pana aici aceste informatii despre dirigintele de santier probabil ca te intrebi ce naiba cauta aceste informatii aici pe blog. Ei bine, articolul face parte dintr-un experiment: cat de mult poate influenta un articol pe un blog (fara rank, fara trafic, fara prea mare importanta) pozitia in motoarele de cautare.
In momentul de fata, site-ul diriginte de santier vizat se afla pe pozitia 10 sau 11 in motorul de cautare cel mai utilizat in Romania. Vom vedea in urmatoarele saptamani daca simpla prezenta a acestui articol despre dirigintele de santier are o influenta cat de mica asupra pozitiei sale. Sa speram ca va avea!

Ți-a folosit acest articol?

Click pe o stea pentru a vota!

Evaluarea medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum. Fii primul care votează!