Despre fericire

Am găsit pe peretele unui prieten de pe Facebook următorul filmuleț (Shawn Achor – psiholog) pe care vi-l recomand cu căldură. Ne prinde bine din când în când câte o „frână” la viteza cu care ne trăim viața într-o goană nebună după… fiecare să completeze punctele de suspensie 🙂

Esența discursului e următoarea (eu vă recomand să-l vedeți pe tot):

Trebuie să inversăm formula pentru fericire și succes. Majoritatea (…) urmează următoarea formulă a succesului: „Dacă muncesc mai mult, voi avea mai mult succes. Și, dacă am mai mult succes, voi fi mai fericit”.

Pe asta se bazează stilul de a crește copiii, de management, modul în care ne motivăm comportamentul. Problema e că este nesusținut științific și invers din două motive. Primul, de fiecare dată când creierul are un succes, doar ridici ștacheta referitoare la aspectul succesului. Luăm note bune, acum trebuie să luăm note și mai bune, ai intrat la o școală bună și apoi intri la o școală și mai bună, ai o slujbă bună, trebuie să obții una și mai bună, atingi targetul de vânzări, îți vei schimba targetul de vânzări.

Dacă fericirea e de partea opusă a succesului, creierul tău nu ajunge nicicând acolo.

Ți-a folosit acest articol?

Click pe o stea pentru a vota!

Evaluarea medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum. Fii primul care votează!