Grădina Zoologică din Brașov are nevoie de un website!

Acum că s-a deschis, după ani de renovări și extinderi, Grădina Zoologică din Brașov are nevoie de promovare. Și un prim pas ar fi un website și o pagină de Facebook decentă!

Știu că sunt destui aceia care sunt împotriva ideii de grădină zoologică fiind de părere că animalele trebuie să fie libere, în sălbăticie, etc. De și acord într-o oarecare măsură, dar există suficiente argumente „pro” și nu vreau să intru în detalii. Cert este că mie îmi plac grădiniile zoologice și mă refer la cele „adevărate”, cum găsești momentan doar în afara țării, nu glumele proaste care există la noi. Cea mai faină grădină zoologică pe care am vizitat-o până acum a fost Parco Natura Viva, din Italia, pe lângă Verona. Se intră cu mașina personală, se merge printre animale (inclusiv carnivore), apoi se parchează și ai de văzut și de făcut o grămadă de lucruri faine, care îți ocupă o zi întreagă. Cam așa ar trebui să fie orice grădină zoologică care se respectă.

Revenind la „noul zoo” din Brașov, sper să îmi fac timp săptămâna viitoare și să-i fac o vizită, după care o să revin cu impresii și fotografii. Până atunci, am încercat să găsesc program de vizitare și alte detalii și mi-am dat seama că lipsește website-ul oficial. Există o tentativă de pagină de Facebook, despre care însă nu sunt 100% sigur că e „oficială” și din care nu prea afli mare lucru. Mai mult, coperta paginii încă arată o pancartă cu mesajul „Închis pentru renovare”, la fel și secțiunea „About”.

Sper că în proiectul noii grădini, pe lângă milioanele pentru renovare, a fost prins și un buget de câteva sute de euro pentru un website decent cum au toate celelalte grădini din afară (exemplul 1, exemplul 2, etc.) Dacă nu, mă ofer voluntar să finanțez ceva, pentru că iubesc Brașovul!

Și mai sper că vor exista și banii pentru a întreține cum trebuie grădina zoologică, pentru că multe lucruri faine se transformă în ruine în timp record. Bănuții ies doar atunci când se construiește, când se atribuie proiectul cui trebuie, apoi devine neinteresant și lăsat să moară. Cam așa a fost cu „primul muzeu virtual din România” de la Bastionul Postăvarilor.

Bonus, câteva fotografii de la Parco Natura Viva din 2010.

01-IMG_610102-IMG_611903-IMG_612104-IMG_612905-IMG_616106-IMG_616507-IMG_617508-IMG_617609-IMG_617910-IMG_618211-IMG_6206

Ți-a folosit acest articol?

Click pe o stea pentru a vota!

Evaluarea medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum. Fii primul care votează!