Cum să-ți dresezi Bichonul Frise să meargă la pas în lesă

„Pas” este comanda de bază pe care mulți cățeluși o învață încă de când sunt mici. Este de fapt una din primele comenzi pe care orice dresor te învață să o aplici la cursurile de dresaj. Este folosită pentru un număr diferit de lucruri care includ dresajul, plimbarea și controlarea câinelui.

Învățarea mersului la pas cu lesa îți va permite ulterior să te plimbi la fel de relaxat cu acesta și fără lesă. Pentru a-ți învăța câinele să meargă la pas trebuie să lucrezi constant cu acesta. Nu te aștepta să o facă o dată sau de două ori și apoi să fie perfect de fiecare dată. Trebuie să repeți dresajul ori de câte ori ieși cu câinele la plimbare.

Atunci când îți înveți câinele mersul la pas, sunt câteva lucruri de care trebuie să ții cont:

  1. Ține câinele întotdeauna la stânga ta. Deși este posibil să-ți înveți câinele să meargă și la dreapta ta, în mod tradițional câinii sunt dresați să meargă la stânga stăpânului. Dacă ai de gând să participi la orice fel de competiție cu câinele tău, acesta trebuie să respecte mersul pe partea stângă.
  2. Ține permanent umerii câinelui în dreptul piciorului tău. Această poziție îți permite să evaluezi cu ușurință dacă merge corect.
  3. Folosește momeală la începutul dresajului. Momirea câinelui să meargă la pas este un mod ușor de a-l determina să o facă. Trebuie să ții cont că momeala trebuie ținută permanent la nivelul său pentru a nu-l face să sară către aceasta.

Pentru a-ți învăța câinele să meargă la pas folosește acești pași simpli:

  1. Pune câinele să șadă la stânga ta. Ține lesa cu mâna dreaptă și o bucățică de momeală în mâna stângă.
  2. Spune-i pe un ton calm comanda „Pas” și începe să mergi. Păstrează controlul lesei pe măsură ce înaintați. Dacă trece peste piciorul tău, corectează-l scurt și ferm. Dacă nu se corectează oprește-te până se uită la tine.
  3. Ține momeala jos la nivelul nasului său și chiar în fața piciorului tău astfel încât umerii cățelului să fie în poziție corectă.
  4. Atunci când te oprești, ridică momeala astfel încât să-l faci să se așeze automat în fund.
  5. Laudă-l și spune-i „Bravo Pas” înainte de a-i oferi recompensa.
  6. Repetă până când te urmează fără nicio momeală.

 

Ți-a folosit acest articol?

Click pe o stea pentru a vota!

Evaluarea medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum. Fii primul care votează!