Eu cu cine votez?

Nu l-am votat pe Ponta, deci l-am votat pe celălalt. Am făcut bine? Probabil… Dar ca de cele mai multe ori fiecare dată în politica românească, am ales răul mai mic. Avem din nou alegeri. Și, vorba lui Caragiale: „Eu cu cine votez?

M-am săturat de politicieni. Toată lumea s-a săturat… și așa a ieșit Trump președinte… Dar mă rog, asta-i altă poveste. Cert este că m-am săturat de PSD, PNL, PRM, plm etc. Nu mai vreau să văd aceiaşi politicieni mizerabili care se mută dintr-un partid într-altul și își văd exclusiv de propriile interese. Așa că alternativa USR mi s-a părut decentă. Parcă un pic mai mult decât „răul cel mai mic” de până acum. Pentru că manifestul de pe pagina lor sună bine. Pentru că văd pe acolo câțiva oameni de care am auzit numai de bine.

Am zis totuși să mă uit și eu cine sunt oamenii pe care USR vrea să-i facă senatori și parlamentari. Locuind în Brașov, mă interesează în principal oamenii de aici. Și am intrat pe pagina în care își prezintă listele de candidați. Și din cei 18 candidați de la Brașov, doar doi au completat o scurtă prezentare prin care să poată și bietul alegător să-și facă o idee pe cine ar vota: Tudor Benga și Allen Coliban. Textele par să fie „auto-prezentări” deci au fost probabil concepute și trimise de fiecare candidat. Prin urmare ceilalți 16 nu au catadicsit să se prezinte.

Mi se pare jenant să pretinzi că ești un partid nou, diferit de tot ce există pe scena politică românească, să te poziționezi ca alternativa la politicienii care s-au tot vânturat prin Parlament și să te prezinți în fața votanților cu o seacă listă de nume. Puteau la fel de bine să copieze lista de la interfonul scării vecine. Că eu unul nu mă prindeam.

Așa că le-am trimis un email și un mesaj pe pagina de contact. Nu-i secret, așa că-l postez și aici:

Bună ziua,
Numele meu este Adrian Ciocălău și locuiesc în Brașov. Vă scriu în calitate de cetățean și de votant la alegerile din 11 decembrie.
În încercarea mea de a mă informa corect pentru a lua cea mai bună decizie în ceea ce privește votul de la alegerile parlamentare, am vrut să ma edific cu privire la listele de candidați pe care USR îi propune pentru Camera Deputaților și Senat.
Fiind din Brașov, m-a interesat în primul rând lista candidaților de aici. Am deschis rând pe rând pagina de prezentare a fiecăruia dintre cei 18 candidați și am constatat cu amărăciune că doar 2 dintre aceștia au avut bunăvoința să scrie câteva rânduri despre ei astfel încât alegătorii, ca mine, să-și facă măcar o minimă părere.
În aceste condiții, am o întrebare firească (după părerea mea): dacă doar 2 din 18 candidați s-au interesat ca profilul lor să fie cât de cât complet pe pagina de interent USR.ro, cum își închipuie aceștia că vor primi voturile oamenilor? Și mai mult, dacă această datorie pe care o aveau din respect pentru cetățenii de la care așteaptă să-i crediteze cu votul lor a fost prea mult, cum vor putea să facă față unor sarcini infinit mai grele odată ajunși senatori sau parlamentari?
Aștept cu interes răspunsul dvs.

Când vine răspunsul vă anunț. S-auzim de bine!

 

Ți-a folosit acest articol?

Click pe o stea pentru a vota!

Evaluarea medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum. Fii primul care votează!